Så här behandlar vi dina uppgifter

Nya regler hur personuppgifter ska hanteras

Den 25 maj 2018 började det nya EU-gemensamma regelverket GDPR (Dataskyddsförordningen) gälla. Det innebär att individer får bättre kontroll över hur företag och organisationer hanterar deras personuppgifter.

Medlemsregister
FaCO, Familjevårdens Centralorganisation har ett lösenordsskyddat medlemsregister. Det är två personer som har tillgång till det, medlemsansvarig och kassör. I medlemsregistret finns endast namn, adress och eventuell mailadress och telefonnummer registrerat. Det används endast i syfte att skicka ut vår medlemstidning, kallelser till möten och inbjudan till aktiviteter och annan medlemsinformation.

Om inte medlemsavgiften betalas gallras alla uppgifter ut två år efter sista medlemsavgiften är betald. Namn och adresser lämnas inte ut till annan part.

Skicka meddelande till oss
När man skickar meddelande eller beställning till oss via kontaktformulär, så skickas den angivna informationen via mail till oss.

Besöksstatistik och annonsering
Vi använder oss av Google Analytics för att följa utvecklingen på vår hemsida och för att följa upp viss annonsering.

Man har även möjligheten att dela visst innehåll på sidor som ex. Facebook, Twitter m.m. För att dessa tjänster ska fungera så placerar, dessa externa parter, kakor i din webbläsare.

Du kan läsa mer om hur Google hanterar personuppgifter här:
https://policies.google.com/privacy?hl=sv

Du kan läsa mer om hur Facebook hanterar personuppgifter här:
https://sv-se.facebook.com/privacy/explanation

Du kan läsa mer om hur Twitter hanterar personuppgifter här (engelska):
https://twitter.com/en/privacy 

Hitta och ta bort kakor
Eftersom alla webbläsare fungerar olika och kan ändras mellan olika version så rekommenderar vi att du letar i hjälpen i din webbläsare om hur du ändrar kakor/cookiehantering och raderar kakor från din webbläsare.

Alternativt söker efter hur man kan göra, exemplevis Sök på google

Tillsynsmyndighet
Integritetsskyddsmyndigheten är den tillsynsmyndighet som i Sverige övervakar att de som behandlar personuppgifter följer dataskyddsförordningen. Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen har du rätt att lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten.

Hemsida: imy.se

Styrelsen för FaCO, Familjevårdens Centralorganisation